024 / 257 257 Szabadka, Karađorđe út 2

ADSL útbaigazítás

Legyen online 24 órát megkötések nélkül

Bekötés

Az ADSL szerződés aláírásakor a TippNet ügyfélszolgálatán vagy ADSL partnereinkél Ön megkapja az ADSL használatához szükséges eszközöket (ADSL router, splitter, stb).  Az eszközök beállítását már elvégeztük, Önnek mindössze annyi feladata maradt, otthon helyessen bekösse.

splitterAz ADSL eszköz bekötése nagyon egyszerű. Egy fontos szabályt kell szemelőtt tartania: az ún. splittert közvetlenül a házba bejövő telefonvonalra kell bekötni, mindenféle elosztás elé. Ez azért fontos, mert a háztartások többségében egy telefonvonalra kettő vagy több telefonkészülék is rá van kötve. A telefonhálózat általában úgy néz ki, hogy egy telefon drót fut be a házba vagy a lakásba, és onnan többfelé ágazódik: minden telefonkészülékhez egy. Az elosztás általában egy a falban elhelyezett dobozban, vagy falra szerelt elosztóban történik.

Nagyon fontos, hogy a splitter LINE megjelölésű oldalába az ELOSZTÁS ELŐTTI telefonvonalat csatlakoztassa.  A splitter másik, PHONE-ként megjelölt csatlakozójába pedig  a telefonvonalat, amit később továbboszhat a készülékek felé. Amennyiben ezt helytelenül végzi el, akkor előfordulhat, hogy jó internete lesz, de az telefoncsörgéskor, vagy beszélgetéskor megszakadhat.

A splitteren található harmadik csatlakozóba a tőlünk kapott ADSL router kábelét kell bedugni. A routert pedig egy hálózati kábellel csatlakoztassa a számítógépe hálózati portjába. Amennyiben nem biztos benne, hogy helyesen kötötte be az ADSL eszközöket, segítségért fordulhat ügyfélszolgálatunkhoz, a 024/555-765-ös telefonszámon, vagy amennyiben szüksége van rá, munkatársaink egy nagyon alacsony bekötési díj fejében kimennek a helyszínre, és bekötik Ön helyett.

Migrációs szám (MIK)

Amennyiben már van ADSL-e egy másik internet szolgáltatónál, de nem elégedett a szolgáltatással, váltson egyszerűen a TippNetre! A mi internetünk gyors, megbízható és kivállóan működik.

Ahhoz, hogy válthasson a TippNetre, csupán annyit kell tennie, hogy a korábbi internet szolgáltatójától ún. MIK számot kér. Ekkor általában vissza kell adnia az ADSL eszközt, és alá kell írnia a szerződés megszakítását.  FONTOS: ne kérje az ADSL kikapcsolását, csak a MIK számot. A kapott MIK számmal, jöjjön el a TippNet ügyfélszolgálatára, vagy ADSL partnereink egyikéhez, és itt a szerződés aláírásakor adja meg a kapott MIK számot. Ezután a nálunk kapott ADSL eszközt hazaviheti, bekötheti, és gond nélkül internezhet tovább.

Ezzel a módszerrel a TippNet ADSL-ére történő váltás rendkívül egyszerű, gyors és kényelmes.  Az átállítás a rendszerünkbe a telefonközpontban is elvégzik, ami nagy valószínűséggel meg is történik addigra, míg Ön hazaér a TippNet ADSL-lel, és beköti azt.