024 / 257 257 Szabadka, Karađorđe út 2

Milyen felszerelésre van szükségem?

A wireless internet rendszerünkre való csatlakozáshoz Önnek szüksége van egy minőséges antennára, antenna kábelra és wireless kártyára vagy access pointra.

A wireless felhasználók nagy száma miatt, elsősorban a városokban az éterben 2,4 GHz-en elég jelentős a túlzsúfoltság. Ezért a jó internet kapcsolathoz elengedhetetlen a minőséges antenna. Manapság elsősorban az ún. grid antennák vannak forgalomban, melyek  nagyon vékony sávban sugároznak, precízen a leadó felé, ezáltal nem küldenek felesleges hullámokat más irányba, és nem szennyezik az étert. Az erősségük 19 és 24 dBi között mozog, ami elegendő a minőséges vételhez. Természtesen nem szabad elfelejteni, hogy alapfeltétel a kapcsolat létesítéséhez az optikai rálátás az Ön antennája és a TippNet leadója között, valamint a nem túl nagy távolság a két pont között.

A jó minőségű antenna kábel szintén elengedhetetlen része a wireless felszerelésnek. Egy jó low-loss antenna kábel 2,4 GHz-es frekvenciára 50 ohmos az impendanciája és a vesztesége nem nagyobb mint 0,6 db/m. Üzletünkben megvásárolhatja a 10 és 12 méter hosszúságú megfelelő kábelt, a hozzá illő csatlakozó végekkel. Amennyiben nem felel meg Önnek ez a méret, akkor igény szerint elkészítjük a megfelelő hosszúságút, de 15 méternél hosszabb kábel alkalmazását nem ajánljuk a jelentős jelerősség veszteség miatt.

Az eszköz, amely a számítógépéről érkező digitális információkat rádióhullámokká alakítja (és az ellentétes átalakítást elvégzi a másik oldalon) wireless eszköznek hívjuk és a leggyakrabban wireless kártyát, wireless access pointot vagy USB wireless eszközt használunk.

Az ügyfélszolgálati és értékesítési központunkban wireless eszközök nagy választékát kínáljuk, valamint egyéb hálózati eszközöket.