024 / 257 257 Subotica, Karađorđev put 2

Kakva oprema mi je potrebna?

Za pristup Internetu putem našeg wireless sistema potrebna je kvalitetna antena, antenski kabl i wireless kartica ili Access Point.

S obzirom na veliki broj korisnika wireless mreže, posebno u gradovima, u etru vlada prilična gužva na frekvenciji od 2,4 GHz, koju ovaj sistem koristi. Zbog toga je za dobru vezu apsolutno neophoda kvalitetna antena. Danas se uglavnom koriste takozvane grid antene, koje šalju precizno usmeren snop radio talas prema predajniku, vrlo su selektivne i ne rasipaju snagu u širokom uglu. Pojačanje ovih antena kreće se od 19 do 24 dBi, što je dovoljno za kvalitetan prijem. Naravno, ne smete zaboraviti da je osnovni preduslov za uspostavljanje veze optička vidljivost između Vaše antene i naše najbliže bazne stanice.

Kvalitetan antenski kabl takođe je vrlo bitna komponenta Vašeg wireless sistema. Dobar low-loss antenski kabl za frekvenciju od 2,4 GHz ima impendancu od 50 oma i slabljenje koje nije veće od 0,6 db/m. U našoj prodavnici možete nabaviti ovakve kablove sa odgovarajućim priključcima na krajevima, u standardnim dužinama od 10 ili 12 metara, a po potrebi naši serviseri napraviće i kabl dužine koja vama odgovara. Ipak, nikako ne preporučujemo kabl koji je duži od 12 metara, zbog značajnog slabljenja signala.

Uređaj koji digitalne informacije iz Vašeg računara i pretvara ih u radio talase (isto to radi i u obrnutom smeru), naziva se wireless interfejs, a najčešće se koristi wireless kartica, wireless access point ili USB wireless interfejs.

U našem informativno-prodajnom centru možete pronaći veliki izbor wireless opreme, kao i druge mrežne opreme.