024 / 257 257 Subotica, Karađorđev put 2

Imam WiFi na laptopu, vidim TippNetov predajnik, ali ne mogu da se priključim.

Wireless Internet veza uspostavlja se putem radio talasa, ali nije ista kao, recimo, radio ili TV veza. Kod radija i televizije veza je jednosmerna, tj. jak predajnik rasipa signal, a Vaš radio ili TV prijemnik ga hvata. Za raliku od toga, wireless veza je dvosmerna: wi-fi uređaj u Vašem laptopu jeste prijemnik, ali je ujedno i predajnik: kada ukucate neku adresu u Vaš web browser, te podatke Vi šaljete našem serveru.

Wi-Fi kartice u savremenim laptopima su relativno male snage, ali su prilično osetljive. Često se dešava da sedeći u sobi i skenirajući dostupne wi-fi pristupne tačke, na spisku dobijete i naše predajnike udaljene više stotina metara. To je zbog toga što je naš predajnik jak, a Vaša kartica osetljiva. Nažalost, naš predajnik ne vidi Vas, pošto je on manje osetljiv, a Vaša kartica mnogo slabija.

Wi-fi kartice ugrađene u laptope prvenstveno služe da se pomoću njih možete priključiti na kućne bežične sisteme, i uglavnom su u stanju da dobace 30-50 metara i prođu kroz najviše 2-3 zida.

Ako ne znate kako da napravite sebi kućnu bežičnu mrežu, pogledajte našu ponudu mrežne opreme ili nazovite našu prodavnicu na 024 555-765 i raspitajte se.